Benvinguts al nostre bloc

Si voleu les traces de les sortides pel GPS, demaneu-nos-les marviba23@hotmail.com

dimecres, 14 de març de 2012

Tiana ferèstega (21-02-2012)

Ruta un pèl feréstega pels voltants de Tiana, amb una petita i refrescant incursió a la cara nord, més humida i freda.
Surto en direcció a l'ermita de l'Alegria, passant una mica per sobre del Torrent dels Grills.
Photobucket

A l'ermita hi ha una font d'aigua potable i és un bon lloc per aturar-se.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Amb el bidó ple, pujo cap a Les Comunes i agafo un corriolet que al començament té encara algun tronc caigut i mig cremat el el tràgic foc de l'agost de 1994 però que després és molt net i va baixant fins al costat de la casa del Coll de Vendrans, on pujo fins la pista que ve del Rocar.
Photobucket

Vull anar als 9 Pins, passant per la carena i tiro pel dret, sabent que hauré de caminar una mica. Fa molts anys que no passo per aquí, recordo que hi ha una alternativa per dins d'Alella Park, amb corriolet de pujada inclòs fins al dipòsit, i quan trobo aquest dipòsit, la busco baixant per les cases de la urbanització. Trobo els dos camins i torno a pujar, ara per l'asfalt. Pujant per la urbanització s'ha de caminar menys, però crec que, si no sou al·lèrgics a caminar no us compensa: val més la primera i dràstica opció.
Photobucket

Del dipòsit pujo, alternant caminada i btt, fins al costat de la casa més alta
Photobucket

Seguint el corriol, baixo fins als 9 Pins, alternant també la bici i les cames, ja que hi ha llocs molt trencats. Pujo per la vinya fins al Turó d'en Galzeran, baixo per la pista i torno a pujar als 9 Pins. Aquí volia passar pel corriol que porta al costat de Can Ballús, però m'he equivocat i he baixat per les "esses": els anys no perdonen...
Un cop al Sot d'en Miqueló he pujat cap a la pista principal i d'aquí he baixat cap a la font de l'Alba.
De la Font he baixat per carretera fins Tiana per passar al corriol que puja de Can Sentromà a La Cartoixa. Avui feia molta calor i fins ara només m'havia mogut per la part assolellada i per això he anat a agafar aigua al Seminari.
Per treure'm la calor, he baixat per la banda del Vallès, per dins de la urbanització La Conreria, un lloc que m'agrada molt i força humit aquests dies.
Ja refrescat, he pujat per la duríssima pista que va al Vigia B per agafar la divertida trialera de la Pedrera i enllaçar amb la de la Font de l'Amigó, que he fet fins baix de tot, al costat de Can Ruti. Com que l'amic David de http://www.bicimontgat.com buscava l'enllaç des d'aquí a la pista de la Pedrera i li vaig dir que li enviaria, pujo per aquest enllaç, caminant una mica en algun punt, fins a trobar la trialera de les Canyes, que és la que em portarà al Coll de la Malesa. Un cop "fets els deures", baixo per la pista de la Vallençana i, per la trialera del Pou, em poso al començament de la trialera de les Canyes per pujar de nou fins al punt on havia passat abans. Ara faig el recorregut a l'inrevés, molt més divertit que de pujada, amb algun salt però sense haver de baixar en cap moment de la bici. I de Can Ruti pujo fins a dalt de tot del Mas Ram per baixar per la trialera que porta al Mas Vestit, per on feia molt temps que no passava i que l'amic David em va recordar ( http://www.bicimontgat.com/2012/01/btt-la-cabra-de-can-ruti.html ). En algun punt he de baixar, però en conjunt és molt maca i divertida. Per acabar, torno pel lateral de la B-20, després de gairebé 50 km ben aprofitats.

La ruta és al wikiloc