Benvinguts al nostre bloc

Si voleu les traces de les sortides pel GPS, demaneu-nos-les marviba23@hotmail.com

dimecres, 10 de desembre del 2008

SANT GUIM DE FREIXENET. RUTA DE LES DUES VALLS

Ruta familiar, BTT



És una ruta que vam trobar a
http://www20.gencat.cat/portal /site/PalauRobert?newLang=ca_ES
que és un cercador de rutes molt interessant on en podem trobar moltes que estan georeferenciades. Això ens permet, a més de no perdre'ns, controlar amb força exactitud la duració de la ruta, tenint en compte les dades que podem saber del desnivell.
Aquesta de Sant Guim és circular i té aproximadament uns 25 km. Es passa sempre per pistes en força bon estat i el desnivell no és massa important: no arriba als 300m.

Us recomanem que la feu a la primavera o a la tardor, ja que la duresa climàtica de la comarca així ho aconsella. Nosaltres l'hem fet a la tardor del 2007 i a la primavera del 2008. Les fotos són de la sortida que vam fer aquest juny.
El punt de partida és Sant Guim de Freixenet, on podem arribar en tren o per carretera.
Si no porteu GPS us podeu ajudar pels senyals on s'indica "Ruta de les Dues Valls", que trobareu ben aviat.
De Sant Guim anirem passant entre sembrats fins arribar a la Rabassa, amb el seu carrer Únic. De la Rabassa anirem en direcció a Montfalcó Murallat i baixarem ràpidament per travessar la vall de la riera de Freixenet i pujar a Montfalcó, llogarret on ens podrem perdre entre les seves muralles i on podrem menjar, beure i contemplar el paisatge preciós que s'estén als nostres peus.
Després de pujar a Montfalcó baixarem a la vall del riu Sió, on si la pluja primaveral ha estat generosa, trobarem els camins envaïts per milions de flors.


Ara ja només ens quedarà pujar cap a Sant Guim per una pista que passa enmig d'algunes zones de bosc i que s'enfila de forma constant però no massa pronunciada.
El fet de passar per llocs tan variats i per pistes sense complicacions fa que aquesta ruta sigui apta per fer en família i que els 25 km passin de pressa mentre anem fent fotos i mirant el que tenim la sort d'anar descobrint a cada pedalada.
Si encara no coneixeu la Segarra no ho dubteu i aneu-hi: val la pena!

I si aquesta sortida us agrada teniu molts més quilòmetres de pistes i pobles per descobrir: la ruta dels Castells, la Torre de Vallferosa...